Tarihçemiz

Tarihçemiz

23.02.2015 3470

1987 yılına kadar İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin bünyesinde bir müdürlük ve buna bağlı olarak çalışan şubeler şeklinde hizmet veren Rehberlik Araştırma Merkezleri 1987 yılından sonra bağımsız müdürlükler haline gelmişlerdir.

Kadıköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi de bu tarihten önce şube olarak çalışırken; bu tarihten sonra bağımsız müdürlük şeklinde çalışmalarını yürütmeye devam etmiştir.

1989 yılına kadar Anadolu Yakasında bulunan tüm ilçelere hizmet verirken bu tarihten sonra açılan Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinin çalışmaya başlaması ile çalışma alanına giren ilçeler azalmış ve 2011 yılının Ekim ayı itibarı ile sadece Kadıköy İlçesine hizmet vermeye başlamıştır.

Kurumumuz 1993 yılı Şubat ayına kadar halen Kadıköy Kaymakamlık binası olarak kullanılan tarihi köşkün son katında faaliyetlerini sürdürmüştür. 1993 yılında ise Erenköy Mahallesindeki bahçe içinde 2.dereceden tarihi eser olan  3 katlı köşk binasına taşınmıştır. Köşk önceden Şehbender Halil Bey ve eşi Zehra hanıma ait olup Halil bey'in ölümünden sonra Zehra Hanım köşkü ve bulunduğu arsayı vakıf olarak bağışlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı, bu yeri Vakıflar İdaresinden okul yapılmak üzere 1959 yılında 274.348 lira 07 kuruş bedelle satın almış ve arsa üzerine  bir ilkokul yapılmıştır.

2019 Aralık ayına kadar bu binada faaliyetlerini sürdüren kurum, bu tarihten itibaren Göztepe Mahallesindeki, daha önce eğitim iş okulu olarak hizmet veren binaya taşınmıştır. Halen aynı yerinde hizmet vermeye devam etmektedir.

 

18-11-2021